dimecres, 8 d’abril del 2009

こそうのりよこう Preparatius del viatge

Les frases que escric en japonès poden tenir moltes faltes, perquè tot just començo a estudiar l'idioma. Però, com a mínim hi ha la intenció ^^ Quan sàpiga i pugui, corregiré les XDD

Feia molts mesos que estava preparant-me el viatge: mirava les aerolínies i comparava preus, mirava l'allotjament, assegurances de viatges, i llocs que visitar i com arribar-hi. En aquests casos, va molt bé tenir una llibreteta on anar-ho apuntant tot. El vol que vaig agafar fa escala a Helsinki, Finlàndia. És una empresa que està força bé, Finnair. El viatge es reparteix en dos vols: l'un de 3-4 hores i, l'altre de 8-9 hores. Hi han altres opcions, com l'aerolínia de Japó, que fa escala a França, però, el segon vol tarda unes 11 hores. Últimament, la JAL està pensant en fer vols directes de Barcelona a Japó.
També va molt bé tenir en compte que s'han de tenir números de telèfon de contacte per si passa res, com el de l'ambaixada, tot i que he sentit que no hi fan gran cosa allà. I, un altre telèfon que està bé tenir és el que hi ha per trucar a cobro revertit a Espanya des de l'estranger: 00-53-93-41.

Hi han moltes més webs però, la que més he utilitzat per mirar els llocs per visitar és japan guide
Aquesta web, a més de tenir llistes de llocs turístics, té una petita explicació històrica ó cultural, o ambdós, també t'indica com arribar-hi i, no sempre però quasi, els preus de les entrades.

Per l'allotjament, els hostals són una bona opció. També hi han hotels a preus raonables; l'habitació més senzilla per a una persona ronda els 5.000 yens, si ho trobeu més barat, jo m'ho miraria molt bé, que no sigui una enganyifa.

Pel que fa al transport, en la meva opinió, l'he trobat car. No he anat amb ave però, el tren superbala (のぞみ), com a molt baix, pot costar uns 12.000 yens. El transport per dins la ciutat, també el trobo car. Si aquí a Espanya, un viatge de bus et pot costar gairebé 2 euros, allà els passen. Hi han bonus de bus però, són d'un dia i, amb un plus, també es poden utilitzar en el metro. I, ATENCIÓ, perquè els conductors no donen cap mena de canvi, s'ha de donar l'import exacte QUAN ES BAIXA del bus (com a mínim a Kyoto); el metro es paga abans d'entrar. Però, en els bussos hi han unes màquines que et poden donar canvi de moneda però, com a màxim de 1000 yens, més no. Ja esteu advertits. També hi ha el Japan Rail Pass, un pass especial que només el poden comprar a l'estranger les persones no residents al Japó. Amb aquest pass, podeu utilitzar qualsevol transport PERÒ, només de l'empresa JR. Si teniu planejat fer viatges llargs entre diverses ciutats, segurament us sortirà a compte, però, si volteu per un parell de ciutats, jo no el faria, perquè molts cops no agafes el transport de l'empresa JR.


Per ara això és tot ^^ Poso alguna foto per anar fent boca ^^

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada